Laatst bijgewerkt: 17 november 2020

Het vinden van een goede BJJ gi is erg belangrijk omdat het praktisch is wat je standaard zult dragen op je brazilian jiu-jitsu training. Het liefst koop je dus een geschikte gi die comfortabel is en past bij jouw doelen. Omdat er tegenwoordig vele merken en soorten zijn is het lastig om te bepalen welke gi je moet kopen.

BJJ Gi’s – waar op letten?

Elk pak heeft zijn voor- en nadelen. In dit artikelen leggen we het een en ander uit en lichten we toe waar je op moet letten bij het kopen van een BJJ pak. Hiernaast presenteren wij de 3 beste BJJ gi’s voor beginners! Lees dus snel verder!

Materiaal

Het eerste waar je op moet letten is het materiaal van je BJJ pak. Zo heb je single weave gi’s en dubbele weave gi’s.

BJJ gi’s met een single weave zijn perfect voor beginners en voor mensen die trainen in een warm land. Een single weave BJJ gi is dunner en daarom wel minder duurzaam dan een dubbele weave. Single weave BJJ gi’s zijn in het algemeen goedkoper en hierom een perfect pak voor starters.

Een dubbele weave gi is aanzienlijk harder en steviger dan een single weave gi. Deze BJJ gi’s zijn geschikt voor zware trainingssessies en lange levensduur. Een dubbele weave gaat dan ook twee keer zo lang mee dan een single weave.

Kleur

Hoewel de meerderheid van de traditionele BJJ gi’s wit zijn, zijn veel fabrikanten begonnen met het produceren van gi’s in verschillende kleuren, waaronder blauw en zwart.

Wit, blauw en zwart zijn allemaal erkende kleuren voor het meedoen aan wedstrijden van de IBJJF (International Brazilian Jiu-Jitsu Federation). Als je van plan bent om op een dag mee te doen aan deze toernooien, gebruik dan deze kleuren.

Voor trainingen maakt het in principe niet uit in welke kleur gi je traint. Zo zijn er tegenwoordig jiu jitsu pakken verkrijgbaar in alle kleuren die je je maar kunt bedenken. Let er wel op dat niet alle sportscholen alle kleuren zullen accepteren. Bespreek dus van tevoren met je coach of de kleur die je op het oog hebt geaccepteerd wordt in de sportschool. Zo zijn er bijvoorbeeld sportscholen waarbij je verplicht bent een wit braziliaans jiu jitsu pak te dragen.

Maten

Bekijk hieronder een maattabel voor BJJ gi’s. Let er wel op dat deze kunnen verschillen per merk. Kijk dus altijd voor de zekerheid nog naar het maattabel van het merk pak dat je wilt kopen om de juiste maat te bestellen.

Maat Lengte Gewicht
M0 95 – 104cm 20 -25kg
M1 105 – 114cm 25-30kg
M2 115 – 124cm 30-35kg
M3 125 – 134cm 35-40kg
M4 135 – 144cm 40-45kg
A0 145 – 154cm 45-50kg
A1 155 – 164cm 50-63kg
A2 165 – 174cm 63-77kg
A3 175 – 184cm 77-90kg
A4 185 – 194cm 90-113kg
A5 195 – 204cm 113-124kg
A6 205cm + 124kg +

Beste BJJ gi’s voor beginners

Ben je nieuw in BJJ en op zoek naar een nieuw jiu jitsu pak om mee te starten? Bekijk hier onze lijst met de 3 beste BJJ gi’s voor beginners:

tatami bjj gi#1 Tatami Nova Absolute BJJ Gi

De Tatami Nova Absolute staat op nummer 1 vanwege de prijs- en kwaliteitsverhouding. Deze gi van Tatami is een lichtgewicht gi die hiernaast ook nog eens erg duurzaam is. De gi kost maar 79 euro en hier krijg je ook nog eens een witte band bij! Dit maakt het een zeer geschikte gi voor beginners.

 • Kleuren: Wit, blauw, zwart en khaki
 • Maten: A0 tot en met A6
 • IBJJF-legal: Ja (behalve khaki)
 • Gratis witte band: Ja

#2 Ground Force Basic Gi V2

ground force bjj pak

De Ground Force Basic Gi V2 is de 2e editie van de beginners gi van Ground Force. Deze gi is uiterst geschikt voor beginners vanwege de prijs en de witte band die je erbij krijgt. Voor maar 69 euro heb je deze gi al in bezit! De gi is geschikt voor zowel trainingen als wedstrijden.

 • Kleuren: Wit, blauw, zwart
 • Maten: A0 tot en met A5
 • IBJJF-legal: Ja
 • Gratis witte band: Ja

#3 Fuji Baseline BJJ Gi

fuji baseline bjj gi

De Fuji Baseline BJJ gi is de laatste editie van de Fuji beginnerslijn. Dit pak staat op onze nummer 3 omdat hij net wat duurder is dan de gi van Tatami en Ground Force. Deze gi komt ook met een gratis witte band en is onder andere hierom een geschikte gi voor beginners. De gi heeft een simpel ontwerp en is ontwikkeld om zowel goed te functioneren voor trainingen als wedstrijden.

 • Kleuren: Wit, blauw, zwart
 • Maten: A0 tot en met A6
 • Gratis witte band: Ja
 • IBJJF-legal: Ja

BJJ Gi kopen (brazilian jiu jitsu pak)

Ben je op zoek naar een nieuw pak of misschien wel jouw eerste BJJ Gi? Een Braziliaans jiu jitsu pak kun je kopen bij verschillende aanbieders. Het gemakkelijkste is je gi online te bestellen bij een webshop zoals BJJfightgear. Bekijk altijd het maattabel van het specifieke merk waarvan je een pak koopt om de juiste maat te bestellen.

Een andere manier is een pak te kopen in een (vecht)sportwinkel of tijdens een verkoop bij BJJ toernooi. Hier kun je dus ook direct je gi passen!

Verder lezen? Lees hier ons artikel over BJJ banden!