Je weet natuurlijk al dat je veel informatie over BJJ kunt vinden op het internet. Er zijn talloze tutorials op YouTube te zien bijvoorbeeld. Maar, het lezen van boeken is ook een goede manier om beter te worden in BJJ. Je gebruikt de kennis die je opdoet niet alleen zelf, maar ook als je geld inzet op BJJ-toernooien in het beste online casino van Nederland. Lees daarom snel deze boeken!

Kodokan Judo

Dit boek van de maker van Kodokan Judo is uniek uitgebreid en de meest gezaghebbende gids voor deze vechtkunst die ooit is gepubliceerd. De geschiedenis van judo (de voorloper van Braziliaans jiu-jitsu) en een verklarende woordenlijst van de technieken van de Judo gokyo. Erg handig om de Japanse namen van de worpen die je leert in de BJJ-les te onthouden.

Mastering Jujitsu 

Van de oorsprong van de kunst tot persoonlijke technieken, je zult de impact ervaren die de Gracies hebben gehad op jujitsu en de strategieën leren die ze hebben ontwikkeld om hun tegenstanders te domineren. Gracie deelt de subtiliteiten van de technieken die nodig zijn om de kunst onder de knie te krijgen, en hij demonstreert duidelijk de bewegingsstroom met meer dan 250 foto’s van hoge kwaliteit. Mastering Jujitsu zal je niet alleen helpen om te vorderen van geïsoleerde vaardigheidsontwikkelingstechnieken naar een volledige set tactieken en gevechtsplannen, maar het zal je ook kennis laten maken met het concept van gevechtsfasen en je leren om vanuit elke fase aan te vallen.

Jiu-Jitsu University

Saulo Ribeiro—zesvoudig Braziliaans Jiu-Jitsu Wereldkampioen—is wereldberoemd om zijn functionele jiu-jitsu kennis en feilloze techniek. In Jiu-Jitsu University deelt Ribeiro voor het eerst zijn revolutionaire systeem van worstelen met het publiek, waarbij hij meer dan 200 technieken in kaart brengt die je van witte naar zwarte band brengen. Dit boek belicht veelvoorkomende jiu-jitsu fouten en illustreert vervolgens praktische oplossingen, en is een must voor iedereen die traint in jiu-jitsu. Het beste techniekboek van de lijst! Het boek is uniek georganiseerd in secties per bandniveau. Saulo biedt een geweldig perspectief en filosofie van waar studenten zich op moeten richten op elk bandniveau.

The Gracie Way

De gezichten en verhalen van de uitgestrekte Gracie-familie, die Braziliaans jiu-jitsu transformeerde van een onbekende straattechniek tot de dominante vorm van vechtsporten van vandaag, worden hier vastgelegd. Alleen al het hoofdstuk over Carlos Gracie Jr. is de prijs van het boek waard. Het verhaal van de oorsprong van Gracie Barra en de geboorte van de IBJJF. Een must-have boek.

Falling Hard

Op zijn vijftigste verjaardag besluit de Britse journalist en zichzelf omschrijvende “luie sporter” Mark Law op een impuls judo te gaan beoefenen en raakt hij verslaafd aan de sport. Falling Hard is Laws liefdesbrief aan judo – de cultuur, het drama, de geschiedenis en de praktijk. Met journalistieke ijver verdiept hij zich in de geschiedenis en overlevering van de sport en verweeft hij zijn eigen judo-ervaringen met de ontwikkeling van judo in Japan, het leven en de visie van de oprichter Jigoro Kano, de export van judo naar het Westen, de opkomst van vrouwen in de sport en gedetailleerde beschrijvingen van wedstrijden op wereldkampioenschap- en Olympisch niveau.